Creme brulée med ristet brød:
1 l kaffefløde 9% el. 13%
150 g sukker
1 stang vanilje
3 skiver hårdtristet brød (ikke brændt)
10 stk. pasteuriserede æggeblommer
Lidt perlesukker
Kog fløde, sukker og vanilje op, træk det af varmen og blend massen med brødet. Derefter piskes massen sammen med æggeblommerne og sigtes igennem en sigte. Lad massen stå at trække i 10 min.
Kom derefter massen i de ønskede forme og bag dem i ovnen ved 90 grader i ca. 40 min.
Når massen er bagt færdig og har sat sig, sættes formene på køl.
Dette kan sagtens gøres dagen før.
Inden servering drysses et jævnt lag af perlesukker på toppen og brændes med en brænder.
Hasselnøddeparfait:
1 l piskefløde
12 stk. pasteuriserede æggeblommer
200 g flormelis
200 g ristede hasselnødder
Evt. lidt rom
Rist hasselnødderne i ovnen i 30 min. ved 150 grader (gerne varmluft). Tag dem ud og lad dem køle af. Hak dem fint derefter.
Pisk fløden med halvdelen af flormelissen, så den er let og luftig.
Pisk æggeblommerne med den anden halvdel af flormelissen, så de bliver hvide og stive.
Vend de piskede æggeblommer sammen med de hakkede hasselnødder i en stor skål.
Vend derefter den letpiskede fløde forsigtigt i massen, så den ikke falder sammen.
Smag evt. massen til med lidt rom.
Kom massen op i en eller flere forme og sæt den på frys i nogle timer.
Karamel nougattine:
200 g sukker
1 skive hårdtristet brød
25 g ristede hasselnødder
Kom sukkeret på en pande og lad det karamellisere over jævn varme, hæld det karamelliserede sukker ud på en bagemåtte og lad det køle af.
Blend derefter sukkermassen sammen med brødet og hasselnødderne, så det er helt fint.
Tag en bageplade med bagepapir/-måtte på og drys et jævnt lag ud på pladen igennem en sigte. Bag derefter massen i ca. 10 min. ved 150 grader, så massen er smeltet.
Tag pladen ud af ovnen og lad den køle af. Lav derefter nogle brud og drys dem over desserten.